Västbo kontraktsgård

SAMÖV - samarbete Östbo och Västbo

Växjö stift

 

Startsidan
Kontraktet
Program
Kontraktsgården
UMiV-nytt!
 

uppdat 161025


 

 

UMiV 2014-16
 

Så var två år slut, två helt fantastiska år, två år efter min konfirmation som jag fått vara tillsammans
med fantastiska människor. Jag har lärt mig enormt mycket under dessa år och inte minst har jag utvecklats så mycket i mig själv.

Jag kommer ihåg efter min konfirmation när jag skulle välja om jag ville vara med i UMiV eller inte
och jag ska säga att det var inte ett självklart val, men jag ångrar inte en sekund nu efteråt att jag gjorde det. 

Under två år har jag alltså varit med i UMiV vilket betyder unga medarbetare i Västbo. Det går ut på att man efter konfirmationen kan fortsätta inom kyrkan. Jag har varit på fyra ”utbildningsläger” i Kulltorp i Småland. Där har jag fått lära mig hur man är en bra ledare, hur man själv är som person. Vi har lärt oss att göra egna gudstjänster och framförallt har vi haft väldigt roligt.

Under dessa två år har jag även hjälpt till här hemma i församlingen och mycket fiolspel har det blivit men även andra saker som textläsning och hjälp med konfirmanderna.  

Avslutningen på UMiV var en resa till Rom, så i början av September var jag där tillsammans med resten av alla underbara människor som jag lärt känna under dessa två år.

Det var en fantastisk resa som började i Örnnästet 1834 meter över havet, där vi tittade på den vackra utsikten. Sedan fortsatte resan mot Salzburg där vi fick se den fina staden, titta på Mozarts födelsehus och besöka många fina kyrkor bland annat Salzburgs domkyrka. Sedan fortsatte resan till Rom.

Där fick vi uppleva mycket. Colosseum, gamla Rom och många kyrkor. Vi var i heliga Birgittas kyrka där vi fick en guidning av en av Birgitta-systrarna. Men några av de häftigaste upplevelserna var ändå när vi fick vara på audiens med Påven utanför S.t Peterskyrkan, och när jag fick spela fiol nere i Domitillas Katakomber, så häftigt ställe och så bra akustik.

I slutet av resan sa en av ledarna, tänk vad mycket ni har fått uppleva och hur mycket ni har växt som personer, Det stämmer verkligen. På första lägret för ca två år sedan vet jag hur jag kom hem och tyckte att det hade varit så kul, och hur jag tänkte att det var två år som jag skulle få vara tillsammans med dessa personerna. Hur lång tid två år var och hur mycket kul vi skulle göra tillsammans.

Dessa två åren har bara rusat iväg och har varit helt fantastiska. Tack till ledarna Ingemar Nilsson, Maria Rickardsson, Marita Falk, Anna Grahn och David Lindén. Också ett stort tack till Olof Ringdahl som varit med från konfirmationen och som tipsade om UMiV och hjälpt mig här hemma. Och alla andra som varit med i UMiV och har gjort det bäst. Jag kommer bära med mig detta resten av livet.

 Agnes Lax

Webmaster:
Ingemar Nilson
  Adress: Ingemar Nilson Box 83 332 22 Gislaved
epost: ingemar.nilson@svenskakyrkan.se